Het motto van de Lions is We Serve, wij dienen. We doen dit onder andere door onze handen uit de mouwen te steken. Hierbij kun je denken aan NL-Doet of de Natuurwerkdag waarbij we helpen met het zagen van hakhoutbosjes tot zogenaamde stoven in het natuurgebied de Baggerputten, of juist helpen met bomen planten op het Landgoed Fraeylemaborg.

Tweejaarlijks organiseren we de internationale Peace Poster Contest: een tekenwedstrijd over vrede en begrip op de wereld voor schoolkinderen in de gemeente Slochteren. Ook organiseren we elk jaar een internationale jeugduitwisseling voor die jeugdigen die deze kans normaal niet hebben.

Uitgaande van ons motto 'We Serve!' zetten we ons ook belangeloos in om bijzondere projecten lokaal en wereldwijd met een geldbedrag te ondersteunen. In de meeste gevallen doen we acties om dergelijke bedragen bij elkaar te krijgen. De afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld het tweejaarlijkse evenement 'Culinair Fraeylema' georganiseerd. Ook de opbrengst van de entree van ons jubileumfeest in 2017 ging naar een goed doel.